Where does the 1kertaa2 products come from?

Missä 1kertaa2 tuotteet valmistetaan?

 

 

 

 

 

Can you wash the 1kertaa2 woollen products in machine?

Miten 1kertaa2 villatuotteet tulisi hoitaa?

 

 

 

 

 

 

 

What if the product starts to have pilling?

Mitä jos tuotteeseen ilmestyy nyppyjä?

All woollenproducts are produced in a small factory in Finland. The woollen yarn we use is from traditional spinning mill in EU region. Charcoal soap is also handmade in Finland. Trays and chopping boards are produced in Sweden.

Merinovillaiset 1kertaa2 -tuotteet ovat neulottu koneellisesti Suomessa. Lanka, jota käytämme, on valmistettu perinteisessä villatehtaassa EU:n alueella. Hiili-saippua on myös käsinvalmistettu Suomessa. Tarjottimet ja leikkuulaudat on valmistettu Ruotsissa.

You can gently handwash the products in cold water. Remember to reshape the product after washing. We do not recommend machinewash even with special programs for wool. However the best and easy way to take care of the product is to take it outside to fresh air once a week. 

Tuotteet ovat 100% merinovillaa, joka itsessään on likaa hylkivä, joten se ei helposti likaannukaan. Jos tuotteeseen tulee tahra, sen voi puhdistaa vedellä. Koko tuotteen voi myös hellästi käsinpestä villanpesuaineella ja oikoa märkänä muotoonsa. Ehdottomasti paras huolto on tuuletus raittiissa ulkoilmassa.

Because the products are 100% wool some pilling will probably occur. This is wool`s natural behaviour. It is better to carefully cut the knots away, tearing them will just make it worse. Pilling decreases with time.

Villan luonnollisiin ominaisuuksiin kuuluu nyppyyntyminen. Jos nyppyjä ilmestyy villatuotteeseen, älä revi niitä irti. Repiminen nostaa uusia kuituja pystyyn ja voi pahentaa ilmiötä. Käytä mieluummin varovaisesti saksia niiden poistamiseen. Nyppyyntyminen vähenee ajan kuluessa.